Tetőszigetelés átvizsgálás:

A tetőszigetelés átvizsgálás jelentőségét nem sokan ismerik fel, pedig lényegesen sokat spórolhatunk a felújítási munkálatokon, ha még időben észrevesszük a veszélyforrásokat. Egy jó szakember könnyen észreveszi azokat a hibákat, melyek még nem okoztak bonyodalmat, de például egy nagyobb esőzés során komoly beázáshoz is vezethetnek.

Mi okozhatja a lapostetőszigetelés sérüléseit?

Karbantartás hiánya

A karbantartást már csak azért sem érdemes elhanyagolni, mert a lapostetőn könnyen összegyűlhetnek a leeső falevelek, madártetemek, de a tetőre feldobott tárgyak, és a szél hordozta hordalék is felhalmozódhat. Ez önmagában még nem jelent problémát, azonban elég gyakran megesik, hogy eltömíti a tetőösszefolyót. Innen viszont már egyenes út vezet a beázáshoz, hiszen a nem elvezetett csapadék a legapróbb repedéseken keresztül is utat talál magának a födém rétegeibe, de ha a szigetelés még nem is sérült, elég egy fagy, hogy kárt tegyen benne.

Szakértelem hiánya

A tetőszigetelés átvizsgálás rámutathat olyan építéskor elkövetett hibákra is, melyek vagy a rossz minőségű alapanyag használatára, vagy a szakmai tudás, tapasztalat hiányára vezethetők vissza. Egyes esetekben elengedő lehet ilyenkor a tetőszigetelés javítás, de megeshet az is, hogy a teljes PVC tetőszigetelés cserére szorul.

Anyag elöregedése

Akármennyire is jó minőségű anyaggal dolgoztak a lapostetőszigetelés kivitelezése során, nincs olyan időtálló anyag, mely örökké bírná az idő viszontagságait. A folyamatosan esőnek, szélnek és napsugaraknak kitett felület idővel veszít minőségéből, apró repedések jelenhetnek meg, melyeket szabadszemmel nem is feltétlenül veszünk észre, mégis képesek átengedni a vizet.

Tetőmunkálatok

Bármikor megeshet, hogy akár átalakítás miatt, akár karbantartási munkálatok miatt a tetőn kell dolgozni valakinek. Ilyenkor előfordul, hogy ha nem elég körültekintő az ember, sérülést okozhat a lapostetőszigetelésben. Érdemes felmérni a tetőn végzett munkálatok után, érte-e kár a szigetelést, hogy ne a következő esőzés során derüljön ki, mikor már a beázást is orvosolni kell.

Milyen karbantartási munkálatokat kell elvégezni?

  • A lapostető teljes felületét meg kell tisztítani a felhalmozódott szeméttől.
  • Fel kell mérni a tetőszigetelés állapotát, az anyag minőségét, öregedésének előrehaladottságát.
  • Közelebbről is szemügyre kell venni azokat a sérüléseket, melyeket a tetőn végzett munka, vagy a feldobott tárgyak okoztak.
  • Meg kell vizsgálni, hogy akadálymentes-e a csapadékvíz lefolyása a teljes elvezetőrendszeren.

Szeretné megtudni mennyibe kerül?

Töltse ki az ürlapot és küldjük a pontos árat:

Opciók: