Tetőszigetelés javítás

A tetőszigetelés javítás meglehetősen nagy szakértelmet igénylő, nagy felelősséggel járó folyamat, melyet érdemes jól átgondolni, kire bízunk. Már a hiba feltárásánál bonyodalmak merülhetnek fel, hiszen a leggyakrabban ázással felismert PVC tetőszigetelés hibáknál ritka, hogy épp a beázás fölött keletkezett sérülés. Fokozottan így van ez a több alkalommal javított, újraszigetelt tetőknél, hiszen míg a víz akár több résen beszivárogva is utat talál magának, addig lehet, hogy egy helyre folyik össze, így bár egy helyen okozott beázást, több sérülést kell orvosolni. Szerencsére a mai modern technológiáknak köszönhetően a tetőszigetelés javítás nem csak egy gyors folyamat, de eredményes is.

A tetőszigetelés javítás folyamata

  • Szakember által történő tüzetes állapotfelmérés, hibafeltárás.
  • Hibajavítási módszerek ismertetése, azok következményeinek vázolása.
  • A javítási metódus kiválasztása.
  • Tetőszigetelés javítás kivitelezése.
  • Újabb 10-15 év beázás nélkül, amennyiben rendesen karban van tartva a PVC tetőszigetelés.

Árulkodó jelek, hogy a tetőszigetelés javításra szorul

Elmaradt karbantartás

Ha már régóta halogatjuk a karbantartást, érdemes már rögtön egy állapotfelméréssel kezdeni, hiszen ha sokáig el van hanyagolva a lapostetőszigetelés, egy komolyabb esőzés során költséges károkat okozhat a födém szerkezetében is. Amennyiben a hibafeltárás során csak apróbb hibákra derült fény, elég lehet a tetőszigetelés javítás is a teljes felújítás helyett.

Elöregedett tetőszigetelés

Elkerülhetetlen, hogy a régóta lerakott lapostetőszigetelés az anyag elöregedése miatt megrongálódjon. Ilyenkor bizonyos esetekben szintén megoldhatja a helyzetet egy tetőszigetelés javítás, azonban érdemes a teljes lapostetőszigetelés cseréjén elgondolkodni, ha az egész tető felületén elöregedett a szigetelés.

Mohásodás

Árulkodó jel lehet az is, ha a ház oldalán mohásodást tapasztalunk, hiszen ez nagy valószínűséggel a víz rossz elvezetését hordozza a háttérben. Előfordulhat, hogy az attika szegélyezésénél sérült meg a szigetelés, mely így az épület oldalán lefolyva mohásodát okoz.

Beázás

A legproblémásabb eset a beázás, hiszen itt már nem csak a lapostetőszigetelés javítását kell megoldani, hanem a födém állapotát is fel kell mérni, és a beázás okozta esztétikai és szerkezeti hibákkal is foglalkozni kell. Érdemes megelőzni ezeket az eseteket folyamatos karbantartással és állapotfelméréssel, de ha már bekövetkezett a baj, mindenképp vegyük számításba a tetőszigetelés javítását.

Szeretné megtudni mennyibe kerül?

Töltse ki az ürlapot és küldjük a pontos árat:

Opciók: